Wildplukwandeling

Update 3 oktober: Wegens te weinig belangstelling hebben we helaas beide wandelingen moeten annuleren.

Tijdens de markt van 6 oktober zullen Joëlle Baijer en Annelies van Rijn 2 wildplukwandelingen maken. Voor volwassenen een wandeling van een uur en voor de kinderen (met ouders) een korte excursie.

Wildpluk-thee-wandeling
Op en rondom kinderboerderij de Schaapskooi valt van alles te plukken! Tijdens deze wildplukwandeling vertellen Joëlle en Annelies welke eetbare kruiden, struiken en bomen we op de route tegenkomen. We oogsten planten die in de thee kunnen. Na de wandeling gaan we onze eigen thee-samenstellingen maken en proeven! Zo sluiten we samen af met een zelfgemaakt theekransje waarbij de natuur centraal staat.

Wie: volwassenen
Wanneer: 14:30 – 15:30 uur
Kosten: € 18

Veilig wildplukken voor wildebrassen (plukwandeling voor kinderen en ouders)
Eten uit de natuur plukken is ontzettend tof om te doen. Mits je goed weet wat je doet. Sommige (giftige) planten kun je beter later staan en op een aantal plekken is het slimmer om niet te gaan plukken.  Annelies en Joëlle leren de kinderen (vanaf 4 jaar) op een speelse manier hoe je veilig kunt wildplukken. Met een aantal handige vuistregels weet jij straks hoe je veilig in de natuur op avontuur kan, op zoek naar eetbare planten en bomen. 

Wie: kinderen vanaf 4 jaar en ouders (1 ouder per kind)
Wanneer: 16:00 – 16:30 uur
Kosten: € 8 per kind, ouder mag gratis mee.