Plantaardig smullen

Chutney maken op de Biltse Streekmarkt

De feestdagen komen er weer aan. Eten is altijd erg gezellig en nog leuker met zelfgemaakte lekkernijen. Op de Biltse Streekmarkt van vrijdag 15 december vertelt Daphne de Ridder van Daphne’s Keuken uit Bilthoven hoe je plantaardig kan smullen met de feestdagen. In een kookdemo leer je de basisbeginselen van pesto en chutney en hoe je die in elk seizoen zelf kunt maken. Heerlijk voor bij de kerstbrunch of een borrelplankje.

Daphne maakt ter plekke een palmkoolpesto, een pruimen-bietenchutney en een walnootpaté  die je in alle allerlei combinaties mag proeven.

Daphne: ‘Ik noem mezelf graag een kookavonturier. Ik vind niets zo leuk als nieuwe, onbekende ingrediënten ontdekken en dan op zoek te gaan naar traditionele recepten waarin ze gebruikt worden. Tegelijkertijd is koken iets dat bij uitstek in het moment plaatsvindt, met dat wat voorhanden is. Die combi vind ik geweldig en zorgt ervoor dat ik de grootste avonturen beleef in mijn eigen keuken.’

Wil je meer weten over pesto, chutney en avontuurlijk smullen van het seizoen? Volg de workshop van Daphne.

Waar: Biltse Streekmarkt bij kinderboerderij De Schaapskooi in Bilthoven.
Wanneer: vrijdag 15 december 2023 van 15:00 – 16:00 uur
Wie: volwassenen
Kosten: € 12,50, te betalen vooraf.

Aanmelden kookdemo

    Naam (verplicht)

    E-mail adres (verplicht)

    Telefoonnummer

    Ik meld me aan voor de volgende workshop op vrijdag 15 december: