Wildplukken

Ga mee om te proeven uit de natuur

Op 14 april organiseert de Biltse Streekmarkt een workshop wildplukken. De start is bij de Kinderboerderij De Schaapskooi, Melkweg 1B Bilthoven. Om 14.30 uur start een wandeling van een uur voor volwassenen. Om 16.00 uur duurt de wandeling een half uur en zijn ook kinderen welkom. Verzamelpunt: tent op de markt.

Tijdens deze wandelingen pluk je eetbare planten uit de natuur. Daarna mag je proeven van wat je hebt geoogst en leer je hoe hier iets lekkers van te maken. Zo krijg je kennis over wat voor eetbare planten zo maar gratis groeien in de natuur. De wandeling wordt begeleid door kok en natuurgids Rens Spanjaard.

Wat is wildplukken?

Planten die in het wild groeien bevatten vaak meer voedingstoffen dan de veredelde planten die we in de supermarkt vinden. Als je weet welke planten en hoe je die kunt plukken, kun je voedsel vinden in je directe leefomgeving.

We gaan op stap met Rens Spanjaard. Rens Spanjaard is van huis uit kok én natuurgids. Rens weet niet alleen wat eetbaar is, maar ook hoe je het moet bereiden. Want eetbaar en lekker is niet hetzelfde. Weinig mensen zullen genieten van een handje rauwe knoflook en toch is het onmisbaar in onze keuken. Hetzelfde geldt voor wilde ingrediënten, je moet weten hoe ze te gebruiken. Je start met een aantal observatieoefeningen waarmee je contact maakt met de plant en de omgeving door te kijken, ruiken en voelen.  Ook krijg je  veel informatie over de culinaire toepassingen en eigenschappen van planten. Waar ze vroeger voor werden gebruikt en hoe ze tegenwoordig kunnen worden toegepast en bijdragen aan een gezond leven.

Ontdek proef en ruik de verborgen levens van planten om ons heen. We sluiten de wildpluk af met het maken van een lekker gerecht waarin de gevonden planten worden verwerkt en proeven hier samen van.   

De eerste ronde start om 14.30 uur en is voor volwassenen.

Prijs: 12,50 en duurt 1 uur

Update 13/4: Deze workshop is al vol. Je kan je nog aanmelden voor de wachtlijst.


De tweede ronde start om 16.00 uur en is voor ouders en kinderen

Prijs: 8 euro per ouder en kind. Deze is 30 minuten

Wil je mee op Wildpluk?  Meld je aan en weet zeker dat je mee kan!

Aanmelden workshop Wildplukken

    Naam (verplicht)

    E-mail adres (verplicht)

    Telefoonnummer

    Ik meld me aan voor de volgende workshop op vrijdag 6 oktober: