Deelnemers

De Biltse Streekmarkt heeft veel trouwe en ook iedere keer nieuwe deelnemers. Op deze pagina vindt u een overzicht van de deelnemers van de markt van vrijdag 11 oktober 2019 en deelnemers van vorige markten.

Wie kunt u verwachten op vrijdag 11 oktober 2019

Illu-ster

Ik ben Saskia Heijmans, illustrator. Ik versier de wereld al met tekeningen sinds ik voor het eerst een krijtje vast mocht houden. Ik hou ervan om kleine verhaaltjes zonder woorden te maken. Flarden en fragmentjes die je inspireren om je eigen verhaal te vertellen. Ze gaan over fijne, verdrietige of grappige dingen. In alles is schoonheid te vinden en dat wil ik graag laten zien. Dat mijn illustraties nu de wereld over reizen en in het leven van een heleboel mensen in allerlei landen terechtkomen is een van de mooiste dingen die ik ooit heb meegemaakt. 

Omdat ik het belangrijk vind dat mijn producten duurzaam zijn gebruik ik zo min mogelijk verpakkingen en laat ik sinds kort al mijn kaartjes drukken op Paperwise papier, een prachtige papiersoort die 100% gerecycled is en ook nog eens uit landbouwafval. Verder doe ik mijn best om ze zó mooi te maken dat ze een permanent plekje krijgen bij de ontvangers. Voor mijn productontwikkeling zoek ik naar duurzame ideeën en oplossingen. Zoals bijvoorbeeld katoenen boodschappentasjes gemaakt van biologische katoen en Fairtrade geproduceerd.

www.illu-ster.nl

Het Recycle Lab

De kleding wordt hier gemaakt van grondstoffen die er al zijn. We gebruiken dat wat aanwezig is. Deze stoffen belasten het milieu niet omdat de stoffen er al zijn. We krijgen stoffen van coupeuses die met hun werk stoppen, 
de restmaterialen van ateliers of de overgebleven resten van stoffenwinkels die verdwijnen.
Van deze restmaterialen maken wij nieuwe kleding, een nieuwe stijl met mooie, niet-standaard combinaties. We zorgen dat de stoffen en prints elkaar zo versterken, dat een kledingstuk meer zeggingskracht krijgt.
Met deze nieuwe stijl kleding proberen wij het publiek bewust te maken, en een klein begin te maken aan een beter milieu, en een gezondere leefomgeving.

Duurzaam werken in gemeente de Bilt komt ook door de Streekmarkt tot uiting, waardoor wij graag meedoen aan deze mogelijkheid.

www.hetrecyclelab.nl

of volg Astrid Nubé op Facebook

Toekomst Tuin

Leontien Ridder van de Toekomst Tuin.

Wat is er nu leuker dan je eigen groenten en bloemen kweken?
Bijna niets en daarom ben ik in maart 2017 gestart met de Toekomst Tuin. Vanaf februari 2015 werk ik, Leontien Ridder als vrijwilliger op Tuinderij De Groene Steen waar het idee van De Toekomst Tuin ontstond.
Sinds 3 jaar komen jonge tuinders op woensdagmiddag op de tuinderij om te zaaien, te wieden en te oogsten.

De Toekomst Tuin is ook aanwezig op de Biltse Streekmarkt waar Leontien vaak de kinderactiviteit verzorgd. Er zijn zaadbommen gemaakt, potjes beschilderd, een schimmentheatertje gemaakt en een tasje bestempeld.

Tijdens de herfst Streekmarkt verkopen de jonge tuinders aardappels en mogen de bezoekers hun zak zelf versieren met aardappelstempel.

www.toekomsttuin.nl/

BonBonMargo

bonbonmargo

BonbonMargo maakt bonbons, taarten en ander lekkers met biologische ingrediënten. De winkel van BonbonMargo is te vinden op de Dorpsstraat 42 in De Bilt. Hier kunt u terecht voor een heerlijk kopje koffie/thee met iets lekkers, cadeautjes met een verhaal en ook is er regelmatig ruimte voor kunst (exposties).

BonbonMargo is tot nu toe elke keer van de partij op De Biltse streekmarkt en is super enthousiast. Ik merk elke keer weer hoe fijn het is om samen een mooie markt neer te zetten met mensen die vol passie hun producten zelf maken en daardoor het verhaal erachter als geen ander kennen. De gezamenlijkheid, het versteken van elkaar en de fijne sfeer typeren deze markt.

Meer informatie op www.bonbonmargo.nl

Krek Brood

43773372_1356482567818717_4594966140240789504_n

Krek Brood is een ambachtelijke thuisbakker van heerlijk biologisch brood. Bertien is begonnen met desembrood en dat is nog steeds haar favoriete product. Langzaamaan heeft het assortiment zich uitgebreid naar stokbrood, krentenbrood en speltbrood. Deze keer NIEUW op de markt de desem-pitabroodjes.

Krek Brood bakt vanuit huis ongeveer 1 keer per week brood. Klanten kunnen dan brood bestellen en tussen bepaalde tijden het brood afhalen.

Kijk voor meer informatie op brood.krekdesign.nl

Planten voor Bijen & Imkerij de Bonte Bij

“Planten voor Bijen” is een kleinschalige kwekerij in Bilthoven,
gespecialiseerd in het biologisch kweken van planten die nectar en
stuifmeel leveren voor bijen, hommels, vlinders en andere insecten.
Het assortiment bestaat overwegend uit vaste planten, maar ook
enkele tweejarigen. De planten worden op natuurlijke wijze
opgekweekt. Dat wil zeggen dat ze de tijd krijgen om te groeien
waardoor ze een gezond wortelstelsel kunnen ontwikkelen, en
waardoor ze beter bestand zijn tegen ziekten en plagen. Er wordt
geen gebruik gemaakt van kunstmest of bestrijdingsmiddelen.

Op de kwekerij staan enkele bijenkasten van “Imkerij de Bonte Bij”. Uiteraard is er honing, maar ook andere bijenproducten zoals
kaarsen, wenskaarten met een kaarsje, propoliszalf, honingzeep en bijenwasdoeken.

De streekmarkt is een mooi initiatief waar een diversiteit van duurzame streekproducten samenkomt.

www.plantenvoorbijen.nl/

De Korenmaat

De Korenmaat levert biologische boodschappen op bestelling aan particulieren en kleine bedrijven en instellingen. We proberen zoveel mogelijk verswaren van telers en producenten uit de regio in ons aanbod te hebben omdat we een lokale voedselvoorziening belangrijk vinden. Ook de samenwerking in een netwerk van kleine ondernemers uit de regio speelt een grote rol. Daarom staan wij op de streekmarkt.

U kunt bij ons niet alleen voor verse producten terecht, maar voor àl uw dagelijkse bio-boodschappen. De Korenmaat is een kleinschalig bedrijf en biedt dienstverlening op maat. U kunt boodschappen laten bezorgen in de regio Utrecht/Zeist of zelf afhalen tijdens onze openingstijden. De Korenmaat hanteert een eigenzinnig prijssysteem waarbij de reële kosten van het verwerken van uw bestelling inzichtelijk wordt gemaakt. Grotere hoeveelheden zijn daardoor voordeliger dan kleine.

Bezoek onze kraam, onze website www.dekorenmaat.nl of kom langs in onze winkel aan de Dijnselweg 84a in Zeist op dinsdag of vrijdag tussen 16u-19u of zaterdag tussen 9u-13u. Let op! Aangepaste openingstijden in juli en augustus.

Dewi Putri Catering

Dewi Putri is gebaseerd op mijn eigen naam Dewi en die van mijn dochter Putri, de perfecte naam voor een Indonesische evenement catering service op maat. 

Ik werk bij thuisafgehaald.nl als hobby en professioneel kok. Hierbij heb ik inmiddels ook al 5 sterren behaald en heb hiermee al uitstekende klanten recensies gekregen .

Ik laat heel graag zien hoe echt Indonesisch eten eruit ziet en vooral hoe het smaakt! Ik kook biologisch met het liefst lokale producten. Bijvoorbeeld Rendang, Ayam Goreng, Nasi. En ook maak ik graag ijsjes, taarten, cake, cupcakes, snacks, en natuurlijk ook indische gerechten op verzoek.

Overige deelnemers vrijdag 11 oktober:

Deelnemers vorige markten: